Proiect regional - Valențe Cultural-Educative Alecsandriste. Urmașii lui Alecsandri - 2020

Print

           Vineri, 28 februarie 2020, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, a avut loc deschiderea Proiectului Regional, cu participarea Colegiilor Naționale „Vasile Alecsandri” din Galați și Bacău, a Liceului „Vasile Alecsandri” Chișinău, Republica Moldova și a Școlii Generale „Vasile Alecsandri” Mircești.
           Proiectul de Parteneriat Alecsandrist își propune, ca obiectiv principal, creșterea calității procesului educațional în mediul urban prin promovarea relațiilor de comunicare între instituțiile de învățământ precum și dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre partenerii actului educațional, din mediul rural și mediul urban, precum și soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea (spor natural, îmbătrânirea populației, lipsa locurilor de muncă, scăderea fluxului turistic în zonă), dar și identificarea unor viabile soluții de recunoaștere culturală, dezvoltare instituțională și susținere de proiecte comune în activitatea de cercetare, didactică și de educație formală și nonformală.
           Proiectul Regional este inițiat de prof. dr. Ana Daniela Bahrin, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, reprezentat de d-na Inspector Alla Apopei.
Invitații proiectului au fost: d-nul Președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova, scriitor Dumitru Brăneanu, d-nul prof. univ. Ioan Dănilă, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău, d-na Silvia Strătilă, Chișinău, d-na prof. dr. Diana Popa, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, d-na director Stefania Hobincă, Mircești și 14 cadre didactice ale Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, împreună cu 140 de elevii ai liceului.
           Spectacolul „Chirița în Provincie” a fost susținut de trupa de teatru a Liceului, elevii clasei a IX a D: Panaite Ivona, Vizitiu Iustina, Carare Bianca, Romina Agapi, Pascariu Fabian, Hordilă Ștefan, Mocanu Teodor și Paiu Denis, sub coordonarea doamnei profesor Ana Daniela Bahrin.

6.jpg9.jpg8.jpg5.jpg2.jpg4.jpg3.jpg7.jpg1.jpg

6 August 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.