Elevii alecsandriști, promotori ai alternativelor sustenabile pentru viitor

Print

 

           La mijlocul lunii ianuarie, elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași au încheiat cu succes proiectul „LV' Alternative sustenabile pentru viitor”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul DEAR (Development Education and Awareness Raising), prin intermediul unui mini-grant oferit de Fundația „Alături de Voi” România, referință: Build Solid Ground, contract no. CSO-LA/2017/388 – 027.
           Timp de trei luni, echipa de proiect, formată din elevi ai clasei a XI-a B și coordonată de doamna prof. consilier școlar Cristina Vameșu, a organizat diferite activități incluse într-o campanie de informare, educare și conștientizare în mediul on line cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă. Dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, campania a fost focalizată pe obiectivul 1 - fără sărăcie, obiectivul 8 - muncă decentă și obiectivul 11 - orașe și comunități durabile.
           Sub deviza „Nimeni nu rămâne în urmă”, pe toată durata proiectului, inclusiv în timpul vacanței de iarnă, peste 500 de elevi au beneficiat în mod direct de activitățile campaniei, și anume: 3 webinarii, congruente cu obiectivele de dezvoltare durabilă atinse prin proiect („Care este impactul sărăciei asupra dezvoltării psiho-sociale a copiilor?”; „Ce înseamnă muncă decentă în secolul 21?”; „Este orașul Iași un oraș durabil?”), 2 quiz-uri tematice pe tema drepturilor universale ale omului și ale copilului, concursuri de fotografie și conținut video focalizate pe cele 3 obiective de dezvoltare durabilă. Premiile concursurilor, în valoare totală de 10.549 lei, au constat în device-uri utile pentru învățarea on line: tablete grafice, camere videoconferință, sisteme audio omnidirecționale, stick-uri de memorie USB și boxe portabile. Activitățile s-au desfășurat în contexte nonformale și au fost structurate pe principiile cooperării și competiției constructive, oferind ocazii de activare sau potențare a resurselor personale și de grup, de motivare, responsabilizare și implicare activă.

 

18 September 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.