Concursul național EUROSCOLA, ediția a XII-a (2019-2020)

Print

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași se înscrie la Concursul Naţional Euroscola 2019 - 2020, ediția a XII-a, organizată de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale, cu un proiect de anvergură intitulat „MetamophosIS - Butterfly Effect of Education. Campanie de promovare a importanței unui model în educație – profesorul Vasile Coțofan”. Sub deviza „Educația schimbă vieți”, această ediție își propune să contribuie la conștientizarea rolului educației și formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean, precum și asigurarea prosperității economice durabile.

Echipa Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, formată din 24 de elevi şi doi profesori coordonatori (prof. limba și literatura română Alexandru Ursu și prof. consilier școlar Cristina Vameșu), își propune să conceapă și să implementeze o campanie de informare, educare și conștientizare cu privire la rolul educației și al formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean, precum și în asigurarea prosperității economice durabile.

Pornind de la o poveste de succes despre educație și formare profesională, cea a profesorului Vasile Coțofan, și valorificând simbolic „efectul fluturelui”, proiectul se centrează pe capacitatea fiecăruia de a face schimbări mici, echivalente cu o bătaie de aripă, care, oricât de neînsemnate ar părea, pot atrage schimbări majore, ce pot influența viitorul. În egală măsură, elevii își propun să interconecteze, pe durata activităților, într-un profil complex, valențele umane, personale, profesionale, artistice ale modelului lor, demonstrând că, indiferent de aspirațiile oricărei generații, educația rămâne Vibrația care te transformă.

Euroscola este unul dintre programele dedicate tinerilor și aplicat în toate statele membre, scopul său declarat este de a reuni în cadrul unor zile festive, adolescenți din toate statele membre ale Uniunii, oferindu-le ocazia de a afla pe viu cum funcționează Parlamentul European, dar și de a cunoaște mentalitățile și așteptările altor tineri din statele membre.

 

Componența echipei de proiect:

 

Elevi:

Nr. crt.

Numele și prenumele

Antonaș C. Iuliana Teodora

Barbacariu D. Elena Raluca

Bejnariu D. Maria Miruna

Bouroș T. Maria-Mirabela

Brădățan V. Cristina Ștefana

Bucătaru N. Eduard Ștefan

Crețu R. Estera Diana

Cristiean M. Maria

Cucuzel C.V. Rareș Cătălin

Greu D. Sorin Iulian

Grigoraș G.Marinela

Hitruc M. Antonia Nicola

Iacob D. Teodora

Ioja C. Lucian Constantin

Lontcovschi E.N. Robert

Minuț L. Rareș

Munteanu F. Emanuel

Nastas D.C. Ștefan Daniel

Nistor G. Andrada Ioana Maria

Poncu C. Andrei

Radu I. Adelina

Săndulache C. Cristiana

Turbatu D. Daria

Vasilache M. Laura

 

Cadre didactice:

Ursu Ioan Alexandru

Vameșu Cristina Emanuela

 

Anunț selecție elevi

 

5 August 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.