Articles

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași - Școală Europeană pentru a patra oară

Print

Scan1

Scan10001

Cinci unitati scolare au primit titlul de Scoala Europeana la editia a 14-a a Concursului national ”Scoala Europeana”.

La competitia organizata de Ministerul Educatiei Nationale au participat 117 unitati de învatamânt preuniversitar care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educatiei si formarii profesionale.

Avem scoli si licee cu elevi si cadre didactice bine pregatiti, iar lucrul acesta este demonstrat de rezultatele obtinute nu numai la olimpiade, ci si la concursuri.

La editia a 14-a a competitiei "Scoala Europeana", 5 unitati de invatamant din judetul Iasi s-au clasat in primele 63 din tara care au primit titlul de Scoala Europeana.

Este vorba despre Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu", Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri", Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", Colegiul National "Mihai Eminescu" si Colegiul Pedagogic "Vasile a Lupu". Concursul a constat în evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, dar si a impactului pe care activitatile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizationale.

Odata obtinut, certificatul „Scoala Europeana” este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut.

In judetul Iasi, 17 scoli si licee au titlul de Scoala Europeana. Decernarea premiilor pentru câstigatorii competitiei ”Scoala Europeana” va avea loc vineri, 15 iunie, la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

La aceasta festivitate vor fi decernate si premiile competitiei nationale “ERASMUS+30 ÎN SCOLI”. Din judetul Iasi vor fi premiate doua scoli înscrise la sectiunea “Pionierii“, sectiune dedicata scolilor care au derulat proiecte Socrates si Leonardo da Vinci în anii 1998 si 1999: Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii si Colegiul Tehnic “Ioan C. Stefanescu”, ambele din municipiul Iasi.

Material difuzat de Tele M

28 November 2020

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.