Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” - câștigător proiect, Programul Start ONG, lansat de Kaufland România

Print

 

        Proiectul „Alecsandriștii pentru o școală digitală”, inițiat de Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, este singurul proiect din județul Iași desemnat câștigător în competiția națională lansată de Kaufland România prin programul de granturi „Start ONG”, implementat de Asociația „Act for Tomorrow”, ce vizează susținerea instituțiilor de învățământ pentru organizarea învățământului de calitate în contextul epidemiologic actual.

        Proiectul are scopul de a dezvolta competențele digitale la 20 de cadre didactice, care vor deveni persoane resursă pentru ceilalți colegi, dar și pentru elevii liceului. De asemenea, va fi realizată o bibliotecă virtuală care va conțin Resurse Educaționale Deschise, necesare desfășurării de activități de e-learning, pe care le vor accesa profesori și elevii școlii, dar și din alte școli.

        Echipa de proiect este formată din: prof. Alla Apopei, inițiatoarea proiectului, prof. Mihaela Băsu, prof. Ionescu Mihaela, prof. Cristina Grigorean și Rareș Cucuzel, președintele consiliului elevilor din Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

        Prin grantul de 2500 de euro obținuți în cadrul programului Kaufland vor fi dotate trei spații de învățământ din Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași cu laptopuri, tablete grafice și camere web performante.

        Printre rezultatele așteptate se dorește ca elevii să fie mai motivați la orele de e-lerning, profesorii să aibă posibilitatea să susțină lecții moderne, iar liceul să devină o școală atractivă, cu grad mare de implicare în comunitate și în proiectele de responsabilitate socială.

6 August 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.